Billedkilde: Biodiversity Library


Koriander / Coriander Flowering herb
Coriandrum sativum
Koriander

Dyrk
Etårig; som grønt drys i supper, til kødretter, eller de stødte frø til grønsager, f.eks. rødbeder. 40 – 60 cm høj, foretrækker en let, løs jord.
– Direkte såning fra marts / april; langsom udvikling i begyndelsen.
– Rækkeafstand 30 – 50 cm
– Sådybde 1 – 2 cm

Høst frø
Koriander er i 15-20 cm en smagskraftig blad krydderurt. Lader man planten vokse, kan man gennem hele vokseperioden nippe af bladskud langs stænglen. Når planten når sin fulde højde på ca. 50 cm blomstrer den med små hvide blomster, som også kan spises.

Efter blomstring dannes en fin lille kugleformet grøn frøstand, ca. 2 mm. i diameter. Vil man have dem friske i sin salat, knaser dejligt, tager man en håndfuld, mens de er grønne. Vil man høste dem til frø, skal man lade dem modne. Korianderfrøstanden er moden, når man ved at ryste stænglen let, kan se de små frø drysse af af sig selv. Pil frøene direkte fra planten ned i Copenhagen Seeds frøbeholder eller klip hele bukketter af og lad planten eftertørre et tørt og ventileret rum. Evt. i en brun papirspose. Ryst posen, når plantedelene er helt tørre og frøene vil samle sig i bunden.

Genbrug frøbeholderen, som sikrer en god opbevaring af frøene. Frø fra Koriander skal opbevares mørk og tørt – ikke i plastik, da frøene her rådner let.

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem